Trening

Trening bør bedrives på en slik måte at den er oppbyggende og ikke destruktiv. Trening bør gi selvtillitt og mestringsfølelse, ikke følelse av oppgitthet og utilstrekkelighet. Det kan være en kunst å finne balansen.....jeg gikk en liten skole i så måte, men etter en litt brokete vei så fant jeg til slutt balansen jeg også, og jeg har i ettertid hatt kun ett mål for min trening: å holde balansen!

Jeg trener i hovedsak fordi jeg synes det er gøy
Trening er gøy, trening skal være gøy, og jeg trener fordi jeg synes det er GØY! For meg er trening det samme som lek og moro; bare satt litt mer i system enn leken vi bedrev da vi var små barn. Fysisk aktivitet handler om å utforske sine egne begrensninger (eller grenser om du vil). Om man er 3år og utforsker ”hvor høyt kan jeg klatre i dette treet” eller om man er 33 eller 73år og tester ut ”hvor fort kan jeg løpe sentrumsløpet i år monn tro?”; det handler om å finne svar på hva vår egen kropp kan prestere.

At det er gøy å trene betyr ikke at hver trening er uten smerte, frustrasjon eller andre problemer. Det betyr bare at det grunnleggende fundamentet i treninga mi har sitt utspring i at jeg synes det meste av fysisk aktivitet er lystbetont! Aktiviteter som sykling, ski, svømming, løping, klatring, volleyball, basketball, tennis, badminton, squash.......you name it, det er GØY!

Jeg trener også fordi trening gir meg følelse av å mestre og dermed også selvtillit
Jeg trener fordi jeg synes det er tilfredsstillende. Jeg føler meg vel og tilfreds mens jeg trener, og enda mer tilfreds etterpå. Det skjer ting i kroppen når jeg trener, ting som er bra for meg. Hva dette ”noe” er tror jeg ingen vitenskapsmann eller kvinne vet eksakt svar på, men at mye av denne følelsen av tilfredshet og indre ro skylles fysiologiske endringer som skjer i kroppen under fysisk aktivitet, ja det er jeg overbevist om.

Trening er medisin for hode og kropp
I tillegg innebærer trening majoriteten av tiden også frisk luft samt sosialt samvær; to viktige komponenter som også er sterke bidrags ytende til at trening blir gøy og til at trening fungerer som ypperlig medisin for både hode og kropp.

Det er når jeg trener at jeg har mine fritimer, når jobb, familie og andre forpliktelser må klare seg uten min tilstedeværelse. Det er når jeg trener at jeg kan la tankene flyte og fokusere kun på meg selv. Det er en kjensgjerning at mange tar problemstillinger med seg i senga om kvelden når de legger seg og dermed blir liggende å vri seg søvnløs langt ut i de små nattetimene. Jeg tar med meg mitt hodebry ut på løpetur og tar et realt oppgjør der, enten alene eller i en god samtale med en treningspartner; og som regel ser jeg tingenes tilstand med et mye lettere og klarere blikk etterpå.
Jeg har valgt at min trening skal foregå etter følgende motto: ”veien er målet” rett og slett fordi det er det som gir mening for meg! Prestasjoner i form at tid, plasseringer, antall treningstimer ol er helt sekundært, det er ikke det som gjør at min trening er meningsfull for meg. Hva du velger som meningsfullt er helt opp til deg selv....... :-)