Triathlon

Å påstå at jeg ”driver med triathlon” eller at ”jeg er en triathlet” er for en stor overdrivelse å regne. Å si at jeg har deltatt på triathlon konkurranser derimot medfører riktighet.

Så hva er jeg da? Hobby-triathlet?

Nei, jeg er intet mindre enn en ”amatør-triathlet” og helt klart en ”impuls-triathlet”.

Så hvorfor triathlon?
Rett og slett fordi det er gøy! Og, fordi: triathlon ikke har fremstått for meg som en utpreget breddeidrett, kanskje mange er uenig med meg der, og det er greit. Jeg sier bare at jeg ikke har oppfattet triathlon som den typiske breddeidretten. Jeg liker å utfordre og jeg liker å gå i bresjen og være et eksempel. Jeg liker å vise andre som ikke er helt i toppen at ”det går an å delta selv om man ikke er best”. Om min deltagelse bidrar til at andre også motiveres til å tørre å ”hoppe i det”, ja da er jeg fornøyd! For triathlon er gøy; svømming, sykling og løping er tre geniale grener som mange kan ha glede av. Jeg har alltid likt å trene variert og jeg har stor tro på allsidighet både på den ene og den andre arenaen i livet!
Fakta
Jeg har deltatt tre ganger på kort distanse og alle tre gangene har jeg deltatt veldig uforberedt; jeg har deltatt uten å ha trent en meter svømming eller sykling i forkant....og to av tre foregikk med MTB sykkel!!

Oslo triathlon 2009: 17 plass totalt og 13 plass i klassen (1:30:44,57 [+11:49,83])
Eidfjord Minitri 2010: 9 plass totalt 01:16:33 (+09:25)
Oslo triathlon 2010: 10 plass totalt 1:26:47 (+11:33) og 8 plass i klassen

Rapport fra debuten, Eidfjord Minitri og Oslo triathlon 2010 finner du her, her og her.

Årets satsning
Jeg har tatt steget videre og meldt meg på olympisk distanse i år. Hvorfor? For å tvinge meg selv til å trene! Jeg mener nemlig selv at hvis jeg skal klare å gjennomføre olympisk distanse så jeg trene på alle tre disiplinene. Så for ikke å havne i samme fella som sist, at jeg ikke trener en meter i forkant og dermed forblir en ”impuls-traithlet”, ja så var valget enkelt: olympisk distanse here I come ;-)