Konkurranser

Jeg ser på konkurranser som en glimrende måte å få en ”gratis” treningsøkt på hvor målet mitt ikke er å måle meg med andre enn meg selv!!

Tenning
For å prestere så må man ha tenning, man må være sulten! Konkurrere man hver uke, flere ganger i uka kan man oppleve at man mister dette fokuset, for man blir mentalt sliten av å press maksimalt hele tiden! Kroppen blir jo også sliten underveis i sesongen og det er lett å komme inn i en liten ”downperiode” hvor en sliten kropp og et slitent hode gir en forsterket følelse av ”å ikke mestre”.

Resultatet blir fort at man ikke greier å leverer slik man hadde håpet! Og når man ikke lever opp til egne forventninger så kommer fort oppgittheten og mismotet sigende som tåka i kollen når det er hopprenn.....meget ubeleilig med andre ord!!

Spesielt for de av oss som ikke er topptrente så gjelder det derfor å velge sine løp med omhu.

Å velge med omhu
Det smarteste for meg blir derfor å velg noen løp jeg vil være med på gjennom sesongen. Deretter velg jeg hvem av disse løpene jeg vil forsøke å satse frem mot og sørger for å være veldig sulten når starten går; sulten på å løpe maksimalt BRA!!

Dessverre har den overnevnte listen min vært veldig kort til nå.....for generelt sett er jeg nemlig veldig lite sulten!!
Bildet er fra SRM '09 hvor jeg var sulten på pers og dermed også satte pers på 1. runde (FOTO: mosjonisten Espen R.)

Liten appetitt hindrer meg likevel ikke i å delta
Dernest gjelder det å velge noen ”bonus”-løp. Bonus-løp er løp jeg blir med på og hvor jeg justerer ambisjonene og innsatsen ut i fra dagsformen. Har jeg hatt en rolig uke og har en fin dag så kjører jeg som om det er en hardt treningsøkt som står på programmet, har jeg hatt en tøff treningsuke evt. har en dårlig dag, ja så justerer jeg innsatsen min etter hva hode og kropp orker og trenger.

De aller fleste løpene jeg deltar på havner i kategorien ”bonus-løp” hvor jeg altså tenker ”trening” og ikke konkurranse eller pers.

Å delta skaper motivasjon og glede
For meg er det viktig å delta selv om jeg ikke har ambisjoner om pers eller ambisjoner om å løpe maksimalt. Fordi: på løp møter jeg mange entusiaster som alle bidrar til å skape en inspirerende atmosfære; noe som gir meg nye impulser, energi og motivasjon. Det er viktig å delta, det er viktig å se at man kan, og det er viktig å se at selv om man ikke er i toppen så kan man jaggu delta og ha en topp opplevelse :-)

Veien er målet: løpsglede, livsglede og selve opplevelsen er viktigst for meg, mye viktigere enn pers og tider :-)