søndag 7. august 2016

Hytteplantesten - en slags 5Km formtest i gjørma

Jeg har løpt Hytteplantesten en gang tidligere - i 2008. Med litt flaks har jeg fortsatt favoritt-skoene som jeg løp med den gangen, Asics Ds trainer, i kjelleren...
Meg anno 2008
Jeg elsker å løpe i skogene på Eggemoen. Nå har jeg ikke løpt på Eggemoen så veldig mange ganger i mitt liv (tre-fire ganger kanskje?) men altså: jeg digger det!!
På kondis.no kan du lese om løpet: HER.

De fleste fikk vel med seg at det kom en del nedbør i går så i år var det hinsides vått i løypa. Forholdene var sånn sett langt fra optimale i går. Det var 7000 sølepytter av varierende størrelse men bare en skikkelig stor vanndam ca500m før mål. Halvveis ut i denne dammen mistet jeg rytmen fullstendig. Det føltes som at tyngdekraften plutselig hadde fått dobbel styrke og jeg manglet helt klart både svømmeføtter og snorkel. Det gikk i sirup i 5-10m og da jeg endelig fikk satt sjøbein igjen så brukte jeg en hele evighet (som i dette tilfellet tilsvarte ca100m) på å finne tilbake rytmen.
Meg anno 2016
Slik gikk det i går:
Starten gikk og folk bare raste avgårde.
Jeg bare: "Hold your horses!! Nå må du ikke sette ut som ei yr kvige på vårslepp - rolig nå! ROLIG!!"

Jeg messet til meg selv "rolig, rolig" og fokuserte på å finne rytmen. Det var folksomt fra start og jeg syntes alle løp skrekkelig fort. Jeg sa til meg selv at jeg skulle vente, holde igjen, ikke være for offensiv i starten men heller plukke rygger, en etter en, utover i løpet. Først skulle jeg altså overgi meg til det som føltes som en grei flyt-fart og ikke la meg stresse av de andre. Og det er jammen ikke alltid så lett - å bevarer roen og gi seg hen til fornuften mener jeg - når den ene damen etter den andre dundrer avgårde. En mental prøvelse!

Passering 1Km - 4:30.
Og jeg var virkelig i flytsona. Og det føltes veldig deilig og jeg hadde verdens sterkeste ben. Fokus resten av løpet ble ene og alene å holde denne farten - bevare roene og bare flyte (og nyte!). Deilig! Estimert tid i mål: 22:30. Hørtes helt perfekt ut!


Og mens jeg hadde fokus på å holde farten så plukket jeg stadig vekk rygger.

Passering 2Km - 4:24.
Og her dro jeg forbi 4 damer på et svusj. Fortsatt holdt jeg bare farten og maste ikke.

Jeg: "I told you so! Det gjelder bare å finne flyten skjønner du jenta mi så går det sakte men sikkert fremover."

Og slik fortsatte det.

Passering 3Km - 4:34.
Fortsatt hadde jeg fin flyt og fortsatt plukket jeg rygger. Og fortsatt var jeg like rolig. Og fortsatt var snittfarten ~4:30min/Km. Og fortsatt var alt bare helt perfekt!


Passering 4Km - 4:36.
Jeg: "ingen grunn til panikk. Du vet, siste kilometer går alltid raskere (om ikke raskest!) så fortsatt er 22:30 innen rekkevidde. Bare bevar roa og troa nå så går dette helt etter planen." 

Så kom den der helsikes dammen ca 500m før mål og vippet meg litt av pinnen. Jeg mistet rytmen men greide likevel å ro meg greit i land, bokstavelig talt, og fikk til en grei (nok) avslutning (selv om jeg vet at jeg kan bedre). Klokka sa 4:28 på siste kilometer.

Offisiell tid: 22:37.

Tiden, i gjørmeløpet, er veldig godkjent. Hytteplantesten gav meg virkelig troa på høstsesongen. Kan jeg greie 22:37 under slike forhold uten å ha gått i kjelleren så kan jeg fint løpe mye raskere i et gateløp. Jeg er derfor veldig godt fornøyd med formtesten i går!

Og slik så det ute etter målgang - passe vått og grisete ;-)


Siste innspurt - ser alltid like vakker ut når jeg spurter - NOT! LOL!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar