søndag 15. november 2015

Ukesoppsummering og skokvaler!

Nå som transportmiddelet mitt (les: sykkelen) er stjålet så må jeg bare belage meg på å transportløpe ENDA MER!! Og mer løping betyr selvsagt behov for: flere sko!
Et lite utvalg sko som fikk være med på ferie til Chamonix i 2014 ;-)
På årsmøtet i Sognsvann Rundt Medsols (SRM) vant jeg quizen og premien var (trommevirvel): gavekort på løplabbet til en verdi av hele 1500kr. For meg er 1500Kr mye penger så jeg ble svimlende gla for å vinne en slik gjev premie!! Og som om ikke det var nok så vant vi (vi=guttungen og jeg) 500Kr i gavekort på loddtrekning etter siste løpet i SRM. Så da hadde vi brått veldig mange penger i potten.

Så da mor skulle shoppe nye mengdesko til langturene sine og valget ble for vanskelig - ja da dro hun like godt en god gammel klassiker: "je tek dem alle to" og så dro hun med et stort smil kortet sitt. For med gavekort og kondis rabatt kostet skoene i posen ikke mer enn 422Kr. Da er det gøy å handle!
Jeg har alltid vært en Nike babe!
Så nå spørs det bare om mor blir fornøyd med skoene da.... det er jo alltid like spennende å kjøpe nye sko. Noen ganger er det full match mens andre ganger funker det over hodet ikke. Har så lang testet Nike skoene på 12Km langtur i går og jeg tror de skal funke for meg på de lengre turene på grusvei (kanskje også på asfalt - det må jeg i så fall teste ut). Jeg fikk litt vondt under føttene men ikke for vondt - så det lover bra. New Balance skoene overbeviste derimot (og dessverre) ikke helt på transportløping til og fra jobb på torsdag :-/ Så det er nok et forhold som må jobbes litt med. Om det ikke går seg til så kan jeg alltids bruke skoene til å gå med. For selvsagt er dette en bra sko. Det er nemlig som regel ikke feil med skoene men feilen oppstår når feil sko kommer på feil fot. Konklusjonen så langt er i alle fall at jeg får vondt under føttene og at jeg får litt for vondt til at jeg kan løpe lenge med disse skoene. Så kanskje er dette feil sko for mine føtter... men det finner jeg nok ut når jeg har fått testet skoene litt mer. Kanskje er det bare snakk om at føttene må venne seg til dem - vi får se - jeg håper i alle fall at det går seg til!
Håper jeg får de til å funke...!!

Både skomodeller og føtter endres med årene og for min del har det blitt slik at føttene mine nå trives bra i sko som ikke er så godt dempet mens jeg sliter med å finne dempede sko som ikke gir smerter under foten. Så det naturlige spørsmålet blir da: hvorfor ikke bare holde seg til sko med mindre demiping også på langturer? Joda - det kan jo hende at jeg må det men det føles bare litt rart å skulle løpe langtur i sko som er ment for intervall. Og så føler jeg at det blir en avveining. Jeg kan løpe uten smerter under føttene med lite dempede sko men hva da med belastningen som påføres hofter, knær, legger og rygg? Jeg har jo ingen garanti for at de andre strukturene (over tid) ikke får seg en smell. Alternativt: jeg kan løpe med mengdesko og ha vondt under føttene men kanskje sparer jeg da de andre strukturene litt? Nei - jeg må vel bare prøve meg litt frem så finner jeg nok ut av det. Jeg har vel i grunn ingen garanti uansett om jeg velger det ene eller det andre.... sukker! :-)
Langtur - høydekurve - Nordmarka altså :-)
Oppsummering av uka:
Mandag: 5x1000m bakkeintervall (totalt 8,7Km)
Tirsdag: -
Onsdag: 10,5Km transportløping til jobb
Torsdag: 7,8Km transportløping til jobb og 7,3Km transportløping hjem
Fredag: -
Lørdag: 12Km rolig(/moderat) langtur
Søndag: -
Totalt denne uka: 46Km med løpesko

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar