onsdag 21. oktober 2015

Middag på 12 minutter

Middag på 12 minutter - slik gjør du.

Alternativ 1: du vrenger bilen inn på nærmeste drive in og bestiller en Mc-ett-eller-annet. Etter å ha stått i kø for å bestille og kø for å betale så har du lekkerbisken i hånden 12 minutter senere.

NAM :-)

Alternativ 2: du tar det du finner i kjøleskapet og lager en smakfull fiskerett med pasta. Velg en pasta som ikke trenger lengre koketid enn maks 12 minutter, sørg for at du ikke har kokeplater av den gamle sorten (det tar nemlig så himla lang tid før platene blir varme og vannet koker), sørg for at kjøleskapet ikke er helt skrapa, og følg oppskriften under (i alle fall sånn nesten) og jeg lover deg at du 12 minutter senere kan gasse deg med en dritgod middagsrett som nesten ikke krever noe arbeid! Denne retten passer perfekt på en dag hvor du har transport-løpt til jobb, og hjem igjen, og verken har fantasi eller er i humør til å slå opp i kokebøker for å trylle frem en 8-stjerners rett ala Hellstrøm. Jeg lover!

Slik gjør du:
Sett en kjele med vann til koking og kok opp (fullkorns)pasta
Kutt løk og surr den litt i stekepanna
Kutt  paprika (rød, grønn og gul) og litt brokkoli i en kjøkkenmaskin (eller for hånd om du foretrekker større biter og ikke har barn som er allergisk mot "klumper" i maten)
Hell en dæsj matfølte over løken og ta oppi grønnsakene, tilsett litt salt og kvernet pepper
Tilsett så laks som du har kuttet opp i passe store biter
La dette småkoke i stekepannen til laksen er ferdig
Serverer med litt revet parmesan over

Ferdig - smaker digg!
DOBBELT NAM!
Denne retten har jeg aldri lagd før og retten ble komponert fra eget hode, mens jeg var i en tilstand som best kan beskrives som utsulta (etter å ha transportløpt hjem fra jobb i dag). Og selv om blodsukkeret var lavt og hodet ikke fungerte optimalt så ble retten utrolig nok vellykket (det er ikke alltid at slik selvkomponering når man er utsulta går like bra må vite.....). Det smakte veldig godt til tross for at jeg glemte å tilsette pesto, og til tross for at jeg glemte å strø over pinjekjerner, og til tross for at jeg glemte at jeg hadde ruccola som sikkert også ville smakt veldig godt til laksen..... og hvitløk hadde sikkert også vært digg. Ja, som du skjønner: jeg var så sulten at jeg ikke husket halvparten av det jeg på forhånd hadde tenkt å ha oppi! Så, her er det bare å mikse og triks i vei :-) Og jeg er sikker på at vi også snakker "under hundrelappen" her - det enkle er ofte det beste osv osv. SÅ kjør på!

2 kommentarer:

  1. Her er det vel snakk om fersk laks, og ikke frysevare?

    SvarSlett
    Svar
    1. Fersk laks ja - i den grad man kan kalle fisken man får kjøpt i butikken for fersk.... ;-)

      Slett