søndag 23. august 2015

Zermatt Ultraks 16Km med en kropp som ikke virka...

La oss si det på denne måten: hvis jeg hadde vært hjemme i Norge og skulle delta på for eksempel Birken eller et annet løp så hadde det blitt DNS på meg i går. Kroppen var bare ikke i slag - noe som skyltes en aldri så liten forkjølelse. Slikt skjer!
Ikke akkurat helt på topp før start nei....
MEN: når jeg nå hadde brukt 12t på å reise til Zermatt og hadde gledet meg stort til dette løpet (og den fine medaljen) - ja så ville jeg selvsagt prøve. Og når man først er i gang så er det rart med det - man må jo som regel til mål også. Så da ble det til at et noe slitent hode dro en særdeles tung kropp gjennom 17Km og 1100 høydemeter i strålende solskinn i går. For i likhet med tidligere i sommer så var det en helt fantastisk sommerdag. Etter dagens vær å dømme var det kanskje også den siste sommerdagen her nede. Mange kommenterte varmen mens jeg - jeg gjorde som jeg hadde gjort hele uka lang: jeg frøs!! Og det sier vel i grunn det meste....

Men veldig godt fornøyd med medaljen etterpå!
Det føltes som det gikk veldig sakte i går og selv om sluttiden ble nesten minuttet raskere enn i 2013 så lyver verken følelsen jeg hadde underveis eller pulsen. Pulskurven bekreftet nemlig bare det jeg var smertelig klar over: jeg greide ikke yte i henhold til hva min fysiske kapasitet tilsier at jeg skal greie. Jeg ble ikke fysisk sliten slik jeg ville blitt på en vanlig dag fordi jeg ikke greide å presse meg slik jeg gjør når kroppen spiller på lag. Kroppen var bare ikke med på leken. Og det er helt greit. Det var liksom ikke så mye jeg fikk gjort med det. Så i går var det bare snakk om å gjennomføre og hvordan jeg gjennomførte var helt underordnet. For når jeg valgte å delta selv om kroppen hadde gitt klare signaler om at den ikke var i slag - ja da måtte jeg bare bite i meg følelsen av å ikke prester i nærheten av optimalt. MEN, jeg gjorde mitt beste og så lenge jeg gjør mitt beste så er jeg fornøyd! I går var jeg ikke bedre enn tiden i mål tilsier! Og det er HELT greit!!! :-)

Og noen timer senere var jeg superfornøyd :-)
Så at jeg, til tross for å ha hatt en så dårlig dag, endte opp med å matche tiden fra 2013 er jeg dermed særdeles godt fornøyd med! Det ble liksom et lite plaster på såret.

Og det er ganske morsomt å sammenligne tallene fra 2013 versus 2015:

Snittpuls: 171 / 166 (sone 3 / sone 2)
Makspuls: 181 / 179
Tid: 2:19:30 / 2:18:3
Plassering: 34 (av 148) / 37 (av 309)

I 2013 følte jeg at jeg løp over evne og jeg hadde melkesyre fra en annen galakse allerede fra start. I år føltes det som jeg var ute på søndagstur og jeg irriterte meg over at jeg ikke evnet å yte. To helt forskjellige verdener men likevel så og si identiske passeringstider underveis og i mål. Litt komisk ;-)

Løypeprofil

Litt om løypa
Første 6km av løypa, fra Zermatt (1600moh) til Sunnegga (2288moh), er lik for alle distansene. Så alle starter altså med en real motbakke - nesten 800 høydemeter skal tilbakelegges første 6Km. I utgangspunktet må man påregne å løpe i kø første 6Km. I alle fall vi som ikke ligger i tet. Det er ikke lett å smyge seg forbi på stien men hvis jeg skulle komme med noen anbefalinger så ville jeg sagt: ha is i buken og ikke stress. For etter den første timen (som det tok meg å komme opp til Sunnegga) så har du all mulighet for å avansere i feltet resten av løpet. Fra Sunnegga sprekker feltet nemlig opp, stiene blir bredere, og det er i all hovedsak uproblematisk å løpe forbi folk resten av løypa.
Zermatt (nede til venstre) - Sunnegga (fjellet til venstre) og Riffelalp (til høyre)
Etter matstasjonen på Sunnegga kommer første utforbakke - nesten 2Km netto nedover før siste stigning på ~2km og ~250 høydemeter. Så begynner nedfarten til matstasjonen på Riffelalp (2222moh). Når man ankommer matstasjonen på Riffelalp har man tilbakelagt ~11.5Km og nå gjenstår 4.5Km bratt utforbakke (~800 høydemeter) før en siste kilometer flatt inn i Zermatt sentrum og MÅL! Totalt: 17Km.

Det er fare for at jeg løper her neste sommer også ;-) Og jeg har hørt rykter om at det kommer flere nordmenn neste år! Kommer du???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar