torsdag 25. september 2014

Blodig urettferdig!

Innlegget er i bloggkategorien: torsdagsbabbel! :-)

Oppslag som dette synes jeg bare blir utrolig teit: "De som spiser mye sjokolade er slankere og har mindre magefett".

Hva er det de forsøker å formidle egentlig? Og hva er egentlig nytteverdien av resultatene som har fremkommet fra denne studien? Og hvorfor er dette en glad-sak for sjokoladeelskere egentlig?? Har vi liksom med dette bevis for at sjokolade gjør deg slank eller??
 (selvsagt ikke!).

Og hvorfor er det kun de tykke som potensielt lyver her???

”Man kan tenke seg mange mulige forklaringer til disse funnene.” skriver de og drar frem at de tykkeste kanskje underrapporterer hva de faktisk spiser. Jo da, vi vet at underrapportering er en stor medvirkende faktor men likevel: hva med de tynne da? 

Kan det ikke like gjerne tenkes at de tynne overrapporterer hvor mye de faktisk spiser??? Jeg har ikke giddet å lese denne forskningsstudien (fordi det gidder jeg bare ikke), men det kan jo faktisk tenkes at ”overrapportering” inngikk som en forklaring i artikkelen. Så hvorfor velger i så fall ikke fitnessbolggen å nevne dette som en faktor når de først velger å nevne noen forklaringer? Fordi de tykke alltid er de dumme og de tynne alltid er vellykka?

Hvor mange av oss kjenner ikke typen ”syltynn dame (eller mann) i overkant opptatt av velvære, trening, mat og helse, som ser ut til å leve helt på kanten av hva som er innafor kategorien sunn” – typen som stadig vekk hevder: ”jeg spiser såååååååååååååååååå masse og legger ikke på meg et gram” (og som samtidig stråler av stolthet når hun (han) sier det). Og som vi alltid ser i lunsjen med to rugsprø og en kopp usukret te....
Jo da, vi vet også at overrapportering i forhold til kaloriinntak skjer i en viss gruppe mennesker – en gruppe mennesker som tilfeldigvis (kanskje) overlapper noe med den ene gruppen som omtales i denne studien: ”de som spiser mye sjokolade men som samtidig har lite magefett”?

Hvis vi ser veldig grovt på dette så kan vi se for oss at noen mennesker lagrer det meste av overskuddsfettet i bukhula mens hos andre mennesker så lagres fettet lettere andre steder (rumpe og lår). Så kan det rett og slett tenkes at de som fra naturens side ikke lagrer like mye fett på magen er de som tillater seg å spise mest sjokolade? En ting er jo at de som ikke like lett legger på seg kan tillat seg å spise mer sjokolade, men en annen ting er jo at homo sapiens ikke ble født med øyne i nakken og dermed ikke like lett legger merke til om rumpa eser ut som at magen eser ut..... ”ute av syn – ute av sinn”.....

Sannelig om jeg vet, men jeg er personlig glad for at jeg ikke har øyne i nakken... :-) Og jeg tipper at det for mange føles blodig urettferdig uansett hvor de lagrer fettet!

6 kommentarer:

 1. Tommel opp for dette innlegget ditt, Silja!
  Det er godt at noen gidder å ta opp slike ting/temaer, og sette ord på det! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. En god trøst må jo være at de med mest magefett er best i senga da: http://www.side2.no/helse/--store-menn-er-bedre-elskere/8490274.html

   Det er det ingen som kan ta fra dem! :-)

   Slett
  2. herregud så mye rart det skrives om.....!

   Slett
 2. flott blogg, liker denne bloggen, men mye rat folk skriver any way ja

  du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at det er enklere å bruke chrome nettleser

  SvarSlett
 3. flott blogg, liker denne bloggen, men mye rat folk skriver any way ja

  du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at det er enklere å bruke chrome nettleser

  SvarSlett