fredag 18. november 2011

Moro på kjøkkenet ;-)

Dagens utfordring: knekkebrød!

Jeg liker å bake brød og boller men jeg har aldri bakt knekkebrød før. Jeg har observert at det er veldig populært å bake knekkis med et helt assortiment av frø. Jeg skulle likevel ikke velge frø varianten når jeg så i dag skulle debutere som knekkebrødbaker!

Så jeg fant en annen oppskrift jeg men..... vel, det var dette med å følge oppskrifter slavisk da. Jeg syntes oppskriften så litt kjedelig ut så jeg bestemte meg sporenstreks for å ”tukle” litt med den og gi mine debut-knekkis en touch av Silja (like godt først som sist) ;-)

Oppskriften

500g fin sammalt hvete

30g grov sammalt rug

40g kruskakli

150g Tine smør (uten salt)

1ss bakepulver

25g brunt sukker

1,5ts salt

3dl melk

(den opprinnelige oppskriften besto av 600g sammalt spelt).

Fremgangsmåte: bland alt det tørre, smuldre inn smøret, tilsett melka og kna deigen så den lar seg kjevle lett og fint. Skulle i følge oppskriften ta 5min men jeg brukte nok snarer dobbelt så lang tid. Kjevlet deigen så den ble ca. en halv cm tykk. Prikket med gaffel og stekte på 160C i 20min.

Resultatet: Domme: smakte utsøkt, men ikke akkurat knasende knekkebrød konsistens? Hem.... ikke vet jeg men så lenge de smakte bra så blir de helt klart spist!:-)

9 kommentarer:

  1. Ser herlig ut!

    Vinn et skilt i anledning Thanksgiving - sjekk bloggen min NÅ!
    http://tidfortrening.blogspot.com

    SvarSlett
  2. Dine ser helt klart bedre ut enn originaloppskriftens! Kjedelige oppskrifter bør tukles med:)

    SvarSlett
  3. Hvorfor er damer så glad i knekkebrød??
    På jobben så går de første 2 morgentimene med på å høre på knasing, knasing og atter knasing.
    Blir faktisk litt lei av det når man sitter med konsentrasjonsarbeid og høre på den tyggingen i timesvis.
    Hvorfor kan ikke folk spise frokost hjemme?
    Ta hensyn til dine arbeidskolleger, sier nå jeg.

    Bare en liten digresjon fra meg :)

    SvarSlett
  4. Anonym, det har jeg ikke noe godt svar på men sikkert fordi knekkebrød smaker godt...? :-)

    SvarSlett
  5. Det smaker kanskje godt, men da burde jo menn også hatt knekkebrød som favoritt :) På jobb er det så og si bare damene som knasker knekkebrød i ett kjør :)

    SvarSlett
  6. Silja du har blitt sikkelig huslig;: først farskpresset jus nå knekkebrød. Hva blir det neste?

    SvarSlett
  7. Anonym, den beste måten å finne svaret er å spørre dine kvinnelige kolleger om hvorfor de digger knekkbrød ;-) Jeg er ikke den rette å spørre for jeg bli ikke mett av å spise knekkebrød og sverger derfor til mursteinsbrød! Kanskje det er derfor menn ikke spiser knekkebrød; fordi det ikke metter nok??

    Knekkebrød blir redningen for meg når jeg har glemt å kjøpe brød, når jeg trenger litt variasjon (jeg blir matlei i perioder), et sunnere alternativ til mellommåltid enn sjokolade.... ;-)

    SvarSlett
  8. Spennende, skal prøves!
    (Jeg har forresten ingen kolleger som knasker knekkebrød i tide og utide, verken kvinnelige eller mannlige - heldigvis :P)

    SvarSlett
  9. Astrid,

    Din heldiggris :)
    Jeg savner stille morgenstunder, også på jobben.

    SvarSlett